Az unokám győzött meg arról mekkora felelősségem van a szavazatommal
Az unokám győzött meg arról mekkora felelősségem van a szavazatommal
2018 Február 17.

Rendhagyó levél a nagyitól:

"Ráébredtem hogy én már nem hagyhatom el az országot, ha úgy érzem innen menni kell a jobb élet reményében. Változtatnom kell, és ez az egyetlen módja.
Két gyermekem van, és négyszeres nagymama vagyok. Betöltöttem a 76-ot. Eddig a 84 éves férjem volt az, akire hallgattam, hogy kire is szavazzak. Úgy gondoltam jól dönt majd. 
Őszintén szólva ő mindig csak és kizárólag ugyanarra a pártra szavazott, engem pedig egyáltalán nem érdekelt a politika... Fogalmam sem volt róla eddig, hogy mennyit számít az ki az akire szavazni fogunk.

Még ma sem ébredtem volna fel abból a "nem törődöm ezzel" állapotból, ha a 20 éves unokám nem ül le velem, és nem győz meg arról hogy: nagyi, el sem tudod képzelni mekkora befolyásod van a választásokban a szavazatoddal. Épp süteményt sütöttünk, mikor megkérdezte, hogy én kire fogok szavazni idén. Elmondtam neki hogy kire, és egyszerűen kinevetett. Megkérdeztem miért nevet, és elmondta hogy rajtunk mint idősebb generáción mennyi múlik egy választáskor. Szerinte a jelenlegi fejetlenség amiben élünk, annak köszönhetjük, hogy folyton ismételtük azt a megszokottat ami idevezetett.
Homokba dugtuk a fejünket és adtuk le a szavazatunk arra, akire eddig is, újra és újra, gondolva hogy nekünk mint időseknek milyen jó lesz. Pedig pont hogy bátorítania kellene minket a változásra, változtassunk azon ami egyértelműen nem megy.

Én nem voltam tájékozott ebben,  ezért az összes pártról kifaggattam az unokámat, és persze arról is, hogy szerinte ki az, akire érdemes szavaznom azért hogy nekik is lehessen jövőjük.

Itt az ideje hogy úgy döntsem el kire szavazok hogy azzal boldoggá teszem a családomat is. Mert a döntésem most már úgy szeretném meghozni hogy ezzel jobbá tegyem az unokáim életét is. Mert anyaként, és nagyszülőként ez az ami igazán számít! 
Ez most más lesz, mint az eddigiek, ez most egy új szakasz kezdete az életemben."


Legfrissebb Híreink

Kezdjünk jövőben gondolkodni!