Egy lépéssel közelebb került az e-sport az olimpiához
Egy lépéssel közelebb került az e-sport az olimpiához
2018 Február 04.

Dél-Korea már javában ég az olimpiai lázban, hiszen idén Phjongcshang ad otthont a XXIII. Téli olimpiai játékoknak - olvashatjuk az esport1.hu oldalon. Ennek tiszteletére, a KT Rolster is részt vett az olimpiai láng cipelésében, így a történelem során először fordulhatott elő, hogy egy e-sport csapat képviselje magát az olimpiai láng ceremóniáján. A hagyományos jelképet egyébként 100 napon át, összesen 7500-an hordják az ország különböző tartományaiban.

KT Rolster az egyik legrégebben alapított szervezet a koreai e-sport szcénában, amely hatalmas közönségkedvencnek számít különösen hazájában. Így érthető, miért kérték fel őket erre a nemes feladatra.  A lángot egyébként a csapat öt játékosa cipelte, név szerint Song "Smeb" Kyung-ho, Go "Score" Dong-bin, Heo "PawN" Won-seok, Kim "Deft" Hyuk-kyu és Cho "Mata" Se-hyeong.

Az e-sport egyelőre nem része az olimpiának, de ez a szerepvállalás minden bizonnyal komoly előrelépésnek számít. A legutolsó sportdiplomáciai nyilatkozat értelmében, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem zárkózik el teljes egészében az e-sport beintegrálásától, amennyiben annak természete nem sérti az olimpia eszmeiségét.

Egyébként egy másik nemzetközi sportesemény, a 2017-es ázsiai játékok már beépítette az e-sportot a versenyrendszerébe. A rendezvény elektronikus sport szekciójában négy különböző játék kapott helyet: Hearthstone, StarCraft 2, King of Fighters és Dota 2.

A 2018-as téli olimpiát február 9. és 25. között rendezik meg, a KT Rolster pedig január 20-án játssza első tavaszi split mérkőzését az MVP csapata ellen.


Legfrissebb Híreink

Kezdjünk jövőben gondolkodni!