Nagy a lemaradás pedig az internet nélkülözhetetlen a nyugdíjasoknak
Nagy a lemaradás pedig az internet nélkülözhetetlen a nyugdíjasoknak
2018 Február 07.

Az egyedül élő idősek arra használják az internetet, hogy kapcsolatban maradjanak családtagjaikkal, barátaikkal - erre mutatnak rá a legújabb kutatás eredményei.

Az internet hozzáféréssel rendelkező nyugdíjasok száma pár év alatt megtriplázódott. 2000-ben mindössze 11%-a rendelkezett saját internettel otthonában, ma már 40%-ra rúg ez az arány, legalábbis Angliában.

Nagyon fontos hogy az idősek ne maradjanak ki a digitális világ előnyeiből. Egyik ismert angol színész, a 69 éves Miriam Margolyes - aki a Harry Potterben játszott szerepéért vált ismertté, azt nyilatkozta: "Az internet elengedhetetlen forrás mindenkinek, lehetővé teszi a könnyed kommunikációt, új dolgok megtanulását és ráadásul szórakozás is."

Nem csoda, hogy egyre több emberben éled fel a kiváncsiság a technika legújabb vívmányai iránt. Ám egyelőre a tények nem túl rózsásak: a 65 év fölöttiek közül minden harmadik emberre igaz, hogy még soha nem használta az internetet. Így azt sem tudják, mi mindenről maradnak le.

Az angolok időben észbe kaptak, és a legfrisebb statisztikák azt mutatják, hogy rohamosan nő a nyugdíjasok háztartásainak internetes hozzáférése. Megemelkedett a szolgáltatók száma, és kedvezőbbek lettek a kifejezetten rájuk szabott csomag ajánlatok, így mindenki számára elérhető az internet.

Itt az ideje nekünk is lépni a fejlődés irányába. 


Legfrissebb Híreink

Kezdjünk jövőben gondolkodni!