Új sportág, új kihívások, új lehetőségek
Új sportág, új kihívások, új lehetőségek
2018 Február 04.

Pár évvel ezelőtt sokan csak nevettek, amikor bejött a színtérre az e-sport. Ám néhány esztendő alatt annyira kinőtte magát az egész iparág, hogy ma már egy több milliárd dolláros üzletről beszélhetünk. Magyarországon félmilliós érintettről beszélünk, akik akár játékosként, akár nézőként hódolnak az új típusú sportnak.
Az egész világban rendkívül népszerű az e-sport, az egyes versenyeken stadionokat töltenek meg a nézők. A bajnokságokat már tömegek követik figyelemmel, világszerte sokkal több nézőt vonzanak, mint a legnagyobb labdarúgó események, sőt bizonyos országokban, mint például Dél-Korea, egyes e-sportokat nemzeti sportoként tartanak számon.

A kutatás szerint Európában az eSport jelenleg több mint 300 millió dolláros piac és gyorsan növekszik. Az iparág átlagos éves növekedési rátáját az előrejelzések 14%-ra becsülik, ami azt jelenti, hogy 2017-ben a 343 millió dollárt, 2018-ban pedig akár a 390 millió dollárt is elérheti.

A profi e-sportolókat globális nagyvállalatok támogatják és biztosítják számukra a játékhoz szükséges legújabb hardver eszközöket és kiegészítőket. A versenyzők a legjobb felszerelések mellett magas fizetést is kapnak. A legnagyobb eSport csillagokról, az olyan játékok sztárjátékosai, mint a League of Legends, akár évi 150.000 dollárt is keresnek.

Egy új sportággal lettünk gazdagabbak, mely a felmérések szerint a fiatalok körében jóval népszerűbb, mint akármelyik hagyományos sportág. A XXI. századra az egyik legdinamikusabban növekvő sportágazatot az eSportok adják. Az elektronikus eszközökön zajló versengés nagyon rövid idő alatt hatalmas méreteket öltött, s jelenleg is rendkívüli gazdasági potenciállal és hihetetlen népszerűséggel rendelkezik.

A Net Párt programjának része az e-sport elismertetése és népszerűsítése, és e-sport centrumok létrehozása.


Legfrissebb Híreink

Kezdjünk jövőben gondolkodni!